Nr.28 Nr.28

Edlandsporten har vært en ledende bedrift i utviklingen av den moderne garasjeport – og selger kvalitetsporter både for hjemmemarkedet og for eksport.
Alle portene er forsynt med kraftige hengsler og beslag, og kan opereres manuelt eller automatisk – de er lette å håndtere og er sikre i bruk. Hos Edlandsporten forener vi tradisjon og innovasjon, noe du vil merke når du tar i bruk din nye garasjeport

Stålporter

Mange ønsker garasjeporter som krever minst mulig vedlikehold og ettersyn. Edlandsportens stålporter er da et naturlig og trygt valg.Edlands stålporter er særdeles solide og av høyeste kvalitet, og trenger kun normalt ettersyn og vask. Portene er 42 millimeter tykke, og veldig sterke – opp til 5 meters bredde trenger man ikke avstivere. 

Forsiden og baksiden på portelementene er sammenskrudd, og helstøpt polyurethane-skum er så påført de tykke stålplatene etter sandwich-prinsippet. Dette gir en overlegen styrke få andre produsenter kan matche. 

Dermed har man en svært solid garasjeport, som også sikrer mot innbrudd. Spesielt dersom man også monterer en automatisk portåpner fra Edlandsporten, med innbruddssperre. 
 

OM DESIGN

De fleste nøyer seg ikke bare med sterke garasjeporter, det skal selvfølgelig se pent ut også. Edlandsporten gir deg trygghet via solide kvalitetsprodukter, samtidig som du har valgfrihet gjennom det brede utvalget av design.

Designet på Edlandsportens garasjeporter er av det beste på markedet, med trestruktur og markerte og dype fyllinger som gir et naturlig og tiltalende utseende. Vi leverer også porter med liggende panel for de som ønsker det; både med trestruktur og glatt overflate.

Man har generelt sett mange valgmuligheter når det gjelder utseendet på stålportene. Uansett om man ønsker tradisjonelle og nøytrale farger, som for eksempel en helt hvit port, eller om man vil ha noe mer spesielt, som grafittgrå eller nøttedesign.

Alle hvite stålporter kan behandles i en valgfri NCS- eller RAL kode, slik at helheten blir ivaretatt på best mulig måte. Og dersom man velger en stålport med vinduer har man også et bredt spekter av vinduer å velge mellom: Portene med fyllingspaneler kan leveres med buede eller rektangulære vinduer.Altså vanlige firkantede og smårutede vinduer, eller buede vinduer som om ønskelig kan danne et solmønster. Designet på vinduene er fleksibelt, og passer uansett størrelse på porten. Vinduene kan leveres både isolerte og uisolerte, alt etter hva slags behov og ønsker du som kunde har. Spesielle design vinduer i stål levers også til porter med liggende panel og glatt design.

Portåpnere

En garasjeportåpner øker bekvemmeligheten i dagliglivet. Sikkerheten blir betraktelig bedre med en automatisk portåpner fra Edlandsporten.Den åpenbare fordelen med våre automatiske portåpnere / garasjeportåpner er selvfølgelig at man slipper å forlate bilen for å åpne garasjeporten. Dette setter de fleste av oss pris på, spesielt når høstens ruskevær setter inn for fullt, eller når vinterkulda lurer utenfor den godt oppvarmede bilen. Da er en automatisk portåpner langt å foretrekke – med et trykk på knappen går porten opp av seg selv.

Det er derimot atskillig flere fordeler med Edandsportens automatiske portåpnere: De er enkle å montere, er stillegående med myk start og stopp, benytter seg av en plassbesparende drivskinne, og har selvjusterende kraftbegrensning. Selvfølgelig tennes og slukkes lyset automatisk når man bruker portåpneren, slik at man slipper å tenke på det selv.

Vedlikehold


For at porten skal holde seg pen, bør den jevnlig vaskes og gjerne bones. Det reduserer også mulighetene for skader i malingen og høyner portens levetid. Skader hør grunnes og males over med egnet maling. Kontakt forhandler. Skruer og muttere bør kontrolleres og evt. trekkes til. Smør hengsler og hjullagre med olje. Skinnene kan smøres med et tynt oljelag. Vaierhjul med slitte lagre og fjærer og vaiere med skader må skiftes.

Måltaking

ABCD-målene

 • Målet D kalles overhøyde
 • Målet C kalles sideklaring
 • Målet A = Lysåpning
 • Målet B = portens høyde

NB! Vi utfører gratis befaring og måltagning!

Krav til større overhøyde ved montering av motor

 • Standard beslag: krever 22 cm overhøyde.
 • Beslag for lav overhøyde: Krever 15 cm overhøyde.

Sideklaring

 • Sideklaringen må være minst 7 cm.
 • Sideklaringen mellom 2 porter må være minst 20 cm.
 • NB!  Dersom sideklaringen økes til 10 cm i stedet for 7 cm, blir resultatet av monteringen bedre. 

Montering i trevegg og betong

 • Målet "C" bør bestå av minst 10 cm massivt treverk eller betong.
 • Ved montering i lettbetong/leca bør det monteres  1,5-2"x4-6"  plank på "C".

Portstørrelse i forhold til åpningens størrelse

 • Leddportens størrelse er normalt 4cm bredere og tilnærmet lik høyden.
 • Porten monteres inne i garasjen, det er derfor ingen fare for at porten setter seg fast i åpningen.

GARANTI

Garantiens lengde

Garantien gjelder for en periode på 10 år regnet fra kjøpsdato og omfatter sikker funksjon av Edlandsporten garasjeporter. For erstatningslevering utgjør garantitiden 6 måneder, men minst den løpende garantitiden. For fjærer, vaiere, løpehjul og hengsler gjelder en garantitid på 5 år. Forutsatt normal belastning på maks. 5 portløp pr. dag.

Forutsetninger

Garantikrav gjelder kun i Norge og kun for skader på gjenstander som kjøpet gjelder. Som garantibevis må fullstendig utfylt sluttkontroll montert port og kjøpsbevis fremheves.

Unntatt fra garanti er skader som skyldes:

 • ufagmessig utført montering og forsømt vedlikehold og service
 • ikke fagmessig igangsetting og betjening
 • uaktsom eller forsettlig ødeleggelse
 • påvirkning av ytre forhold som for eksempel ild, vann, salt, lut, syre eller unormale miljøpåvirkninger
 • feil eller mangelfull overbelastning utført etter porten er levert
 • mekaniske skader på grunn av ufagmessig utført transport og montering
 • reparasjon utført av ukvalifisert personell